Független digitális szakértő.

Láttál már sikeres fejlesztési projektet, ami időben és pontosan készült el?
Ha igen, akkor ne is olvass tovább.

 

Ha sejted, vagy tapasztaltad, hogy egy komplex IT projekt lemenedzselése mennyi buktatóval járhat, akkor az alábbi szolgáltatásunkat pont Neked találtuk ki!

why us?

Tudtad?

Az IT projektek 66%-a részben vagy teljesen kudarcra van ítélve.

A fejlesztések 52%-nál a projekt összköltsége közel a duplájára nő.

A szoftverfejlesztések 31%-át félbehagyják még a befejezés előtt.

Mi ismerjük a digitális fejlesztések komplexitása mögött rejlő összes kockázatot, és egyfajta külső auditorként segítünk elkerülni ezeket a buktatókat. Kérj fel minket, hogy szakértőként hogyan tudjuk felügyelni a fejlesztésed összes lépését, és biztosítani annak hatékony és sikeres kivitelezését.
Varga Bálint

CTO

FÜGGETLEN DIGITÁLIS SZAKÉRTŐ

Egy nagyobb technológiai fejlesztés előtt áll a céged, és szeretnél több ajánlatot is bekérni? A legtöbb cég ilyenkor rengeteg ismeretlen tényezővel szembesül: az ajánlatkérő dokumentum összeállításától a végső átadás-átvételig. A fejlesztést nehéz ellenőrizni, főleg amíg csak egy kódhalmazt látunk: a legtöbb hiba technikai hozzáértés nélkül utólag, használat közben derül csak ki. Hiába teszteled Te magad a rendszert, az sokszor a vizuális elemekre korlátozódik, a komplexebb összefüggések rejtve maradnak.

why us?
why us?

Akivel együtt tudod megvalósítani IT projekted

Az IT fejlesztések világa rendkívül összetett, és rohamtempóban változik. Nem csoda, hogy ha az akár több tíz millió forintos nagyságrendű fejlesztés megkezdése előtt azt érzed, hogy össze vagy zavarodva, nem érted a terminológiát, és a fejlesztőcégek valami olyat akarnak rádsózni, amire nincs is szükséged, ráadásul fogalmad sincs, hogyan kérd számon őket. 

Digitális szakértői szolgáltatásunk keretében mi beszállunk melléd, levesszük rólad ezeket a terheket, és képviseljük az érdekeidet a teljes folyamat során!

Hol tud elbukni a projekted?

Ajánlatkérés (RFP)

Nem tartalmaz elegendő információt, valamint nem a fejlesztő cégek által is érthető nyelven fogalmazódik. Fontos, hogy összehasonlíthatóak legyenek az ajánlatok.

Szerződés

Nem tükrözi pontosan az ajánlatadási szakaszban megfogalmazott követelményeket, valamint határidőket, és a melléklet nem tartalmaz részletes specifikációt.

Tervezés

Ha a konkrét fejlesztés előtt nincs pontosan megtervezve, specifikálva és dokumentálva a projekt az a későbbiekben számos félreértéshez vezethet. 

Dokumentáció

A rosszul dokumentált folyamatok vagy rendszerkomponensek összezavarhatják a csapatot és nehezíthetik a fejlesztést vagy karbantartást. Emellett fontos, hogy más fejlesztő cégek is tudják értelmezni az említett dokumentációt. 

 

Mérföldkövek átvétele

Legtöbbször az első mérföldköveknél még csak kódok kerülnek átadásra, ahol laikusként nem egyszerű felismerni azokat a hibákat, ami a végső működést is befolyásolhatja.

 

Végső tesztelés

Szakértőink a végső tesztelés során azokat a technikai teszteket is elvégzik, melyet egy laikus nem feltétlenül tenne meg, hiszen így az ügyfél és a szakértő külön aspektusból tudja vizsgálni ugyanazt a terméket. (Benézünk a motorháztető alá).

Kiknek ajánljuk ezt a szolgáltatást?

  • Ha egy összetettebb technológiai fejlesztést szeretnél megvalósítani (pl. Belső rendszer, mobil app), de nem ez a szakterületed, és nem szeretnél állandó munkaerőt felvenni erre a célra.
  • Ha hallottál már olyan szavakat, hogy Scrum, Waterfall, skálázhatóság, de felismered, hogy nem vagy teljesen naprakész ezen a területen, viszont szeretnéd kiaknázni a lehetőségeket a fejlesztésed során.
  • Ha van is ebben jártasságod, de nincs rá kapacitásod házon belül, hogy lemenedzseld a projektet.
  • Ha korábban volt már rossz tapasztalatod fejlesztőcéggel (nem feltétlenül a partner hibájából), elbeszéltetek egymás mellett, utólag, használat közben derültek ki problémák, ahol nem tudtad érvényesíteni az érdekeidet.

Folyamatunk.

Ingyenes konzultáció

Az első fázisban megismerjük egymást, megértjük a céged helyzetét és a terveidet, és mesélünk a digitális szakértői szolgáltatásunkról. Fontos, hogy már ebben a lépésben teljesen tiszta legyen a számodra, miben és hogyan tudunk segíteni, és testreszabott ajánlatot tudjunk készíteni

Ajánlatadás

Az első konzultáció alapján elkészítünk egy menetrendet és egy ajánlatot, amit utána közösen is átbeszélünk, kitérve az egyes fázisokra, a kommunikációra és a feladataink pontos meghatározására is – nagy hangsúlyt fektetve arra is, hogy mit várunk Tőled, mi lesz a Te feladatod.

Projekt kivitelezés

Az igényeidre szabva segítünk akár az ajánlatkérés kiírásában, a beérkezett ajánlatok elbírálásában, a szerződések összeállításában, a fejlesztőcéggel való kommunikációban, és az elvégzett mérföldkövek átvételében. Úgy tekinthetsz ránk, mint a belső kollégáidra, akiknek konkrét meghatározott szerepe van a folyamatban. 

 Ugyanúgy részt veszünk a meetingeken, a levelezésekben, szakértői kérdéseket teszünk fel, valamint segítünk a technológiát érintő döntéshozatalban. 

Előnyök.

Technológiai szakértelem

Mellyel végig kísérünk Téged és projektedet az egész fejlesztés során. Bármilyen szakterületről is legyen szó, mi az aktuális igényeknek megfelelő szakértőket vonjuk be a teljesítés során.

 

Költséghatékonyság

A digitális szakértő egyik célja, hogy időben feltárja azokat a hibákat, félreértéseket, amelyek javítása ellenkező esetben költséges és elhúzódó lenne.

 

Közös érdek

A digitális szakértő és a megbízó közös érdekek mentén dolgozik, hiszen célunk, hogy a kivitelező, azaz a fejlesztőcég valóban olyan terméket szállítson, ami megfelel az elvárásoknak.

Jövőálló befektetés

Segítünk végiggondolni azokat a szempontokat, amivel a fejlesztésed technológiai szempontból is alkalmas lesz a későbbi bővítésre, továbbfejlesztésre.

GYIK.

Miért van erre szükségem, ha megbízok a fejlesztő csapatban?
A szolgáltatásunk fókuszába nem azt szeretnénk helyezni, hogy a fejlesztőcégek megbízhatatlanok, hanem hogy a legjobb szándék mellett is előfordulhat, hogy a felek elbeszélnek egymás mellett, illetve a megbízó szakmai tapasztalata nem minden esetben fedi le azokat az eseteket, amikor ellenőrizni / átvenni kellene egy mérföldkövet, és a legjobb szándék mellett is elmaradhatnak olyan észrevételek, jelzések, amik a végeredményt befolyásolják.
Pontosan mit tartalmaz ez a szolgáltatás?
Mivel minden ügyfél, és minden projekt más, ezért az első, ismerkedő körben felmérjük a lehetőségeket és az elvárásokat, és teljesen egyedi ajánlatot állítunk össze a számodra. Ezzel biztosítjuk, hogy valóban azokon a területeken nyújtsunk segítséget, ahol arra szükséged van.
Mennyibe kerül ez a szolgáltatás?
A szolgáltatás díja függ a projekt méretétől, valamint a rendelkezésre állástól. Ezért minden esetben egyedi árat adunk.
Miben tud segíteni a digitális szakértő?
Legfőképp az alábbi területek tartoznak a szolgáltatásba: ajánlatkérő dokumentum összeállítása, elbírálási szempontok kialakítása, beérkezett ajánlatok elbírálásában szakmai segítség,
Kapcsolattartás a fejlesztő csapattal
Átadott mérföldkövek ellenőrzése
Technikai megvalósíthatóság ellenőrzése
Technikai tervezés
Részvétel a technikai meetingeken
Technikai, fejlesztéssel kapcsolatos emailek értelmezése

Felkeltettük az

érdeklődésedet?

Vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével, és egy díjmentes konzultáció keretében kiderítjük, hogy valóban egymást keressük-e.